Ще ни глобят ли, ако не успеем да предадем кода си на преброител?

blank
Кадър: vbox7
- Реклама -

Това вероятно е въпрос, за чийто отговор се питат мнозина. Няма да бъдем глобени, ако не успеем да се свържем с преброител, за да му дадем уникалния преброителен код. Това уточниха от НСИ.

Към момента 2 152 368 души са се преброили електронно, сочат данните към 6:00 ч. днес, 28 септември. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код.

Кодът от е-преброяването е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има злоупотреби с него, успокояват от НСИ.

- Реклама -

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините „закачалки“ те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл адрес. Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина Ви е невъзможно, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването Ви е завършено и валидно.

- Реклама -