Обявиха тридневен траур в Ракитово в памет на семейство, погубено от Covid-19

3023

В община Ракитово е обявен 3-дневен траур, в памет на семейство, починало вследствие на Covid-19.

Кметът на общината Костадин Холянов е издал заповед днес и на основание текст от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е обявен тридневен траур и поклонение на територията на общината от 28 септември. Това обявиха на официалният сайт на Община Ракитово.

Ще бъде отдадена последна почит на Иво Банков Иманов, заемал длъжността инспектор „Незаконно строителство и опазване на околната среда“ в кметство гр. Костандово за периода от 2007 г. до 2016 г., и членовете на неговото семейство.

Само за близо две седмици в дома му са починали трима души – 35-годишната му съпруга, Иво, който е бил на не повече от 40 години, и неговият баща. Майка му също е в болница с COVID-19. Младата двойка оставя две малки деца сираци – по-голямото е в трети клас, а по-малкото- в предучилищна възраст.

Съгласно заповедта националният флаг и всички други знамена трябва да бъдат свалени на половина от сградите на обществените институции. Забранява се и провеждането на весели тържества и събития на територията на общината за периода от 28 септември до 30 септември 2021 г. включително.