Кирил Петков разкри подробности за намеренията си с Асен Василев

241

Кирил Петков предава властта на новия министър на икономиката Даниела Везиева

„С решението си президентът на републиката явно доказва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата – връщане на държавността, откриване на всички възможни места, на които не е имало прозрачност, управление с мисъл и помощ на хората и данъкоплатците, които трябва да защитаваме. Искам да пожелая на министър Везиева успех”, каза Петков.

Кирил Петков обяви, че ще участва на следващите избори заедно с Асен Василев.

„Президентът ме покани да бъда член в новия служебен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхме  какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време. Влизаме в политиката и ще бъдем част от следващите избори“, посочи Петков.

По думите му заедно с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия.

„Обмисляме всички варианти, с които да излезем като участници в следващите избори. Хората, с които ще се заобиколим, са хора със същия профил – с високо ниво на почтеност, които имат кариера и успешно битие извън политиката. Да си независим означава да имаш алтернатива. (..) Няма да влезем във варианти, където някой друг ще проповядва неговите стари методи в нещо ново. (..) Който иска да бъде част от промяната, ще трябва да се съобрази с нашите правила“, коментира Кирил Петков.

„Искаме да съберем всички почтени хора, които искат тази промяна да продължи. (..) Декларирам, че това, което се случва не беше планирано. И второ, това няма да е президентска партия, защото това много се говореше“, категоричен е Петков.

„В  следващите няколко дни ще обявим кои ще са ни партньори. Компромиси няма да има“, посочи още той.