Търсят още кръв за пострадалия при катастрофата в Айтос Октай: Състоянието му остава тежко

253

В тежко състояние остава 17-годишният младеж, който пострада при катастрофата в Айтос. На младежа му предстоят още множество операции.

Баща и двете му деца загинаха в зверска катастрофа в Айтос

Октай, все още е с опасност за живота в отделението по „Реанимация“ на УМБАЛ-Бургас. Момчето има нужда от преливане на кръв.

Няма промяна в състоянието му, въпреки че вчера му беше направена спешна операция. Той е с черепно-мозъчна травма.

17-годишният младеж, пострадал при тежкото меле в Айтос, се нуждае спешно от кръв

„Чрез класните ръководители беше организирана акция, най-вече сред навършилите пълнолетие ученици – дванайсетокласниците, защото нашето училище всяка година се включва много активно в кампаниите на кръводарителския център. Поддържаме тясна връзка с д-р Желязкова, директор на кръвния център. Имаше информация, че към вчерашна дата кръвта е била достатъчна, но трябва още, тъй като, отново по информация на болницата, на момчето му предстоят още много операции“, каза пред БНТ Румяна Георгиева, зам.-директор на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас, където учи Октай.

Тя допълни, че съучениците на Октай активно са се включили в кампанията за кръводаряване и са завели много свои познати, пълнолетни лица. Заместник-директорът на училището призова колкото се може повече хора да се включат.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас. Кръвната група няма значение. Работното му време е от 7.30 ч. до 14.00 ч

По публикацията работи: Мариела Анастасова