Блокират няколко важни пътни отсечки заради протест

Блокираните отсечки ще бъдат четири. Това са Варна-Русе, Русе-Варна, Варна-София, София-Варна.

Във връзка с получено в община Шумен уведомление за протестен митинг на служители на фирма на пътен възел „Белокопитово“ по първокласен път I-2 Варна – Русе днес от 10:30 до 14:00 часа е предприета реорганизация на движението от ОДМВР-Шумен, за да не се затрудняват пътуващите автомобили и да не се създава напрежение сред тях.

Водачите на автомобили, които пътуват по пътя Варна-София ще бъдат пренасочвани от екипи на пътна полиция през етапна връзка, Шумен-Велики Преслав и Търговище. В обратния ред София-Варна е създадена организация от ОДМВР-Търговище, като движението ще бъде насочено през Велики Преслав и Шумен.

Пътуващите по направление Русе-Варна ще имат обходен маршрут през село Струйно, село Длъжко и Хитрино. От полицията молят водачите да спазват указанията на екипите на пътна полиция.

Възможно е на места да се образуват колони. Не предприемайте рисковани маневри и изпреварвания, за да няма инциденти на пътя. На помощ на екипите на пътната полиция в Шумен са екипи на БГ ТОЛ- Варна и ТД“ Автомобилна администрация“ – Варна.

От полицията апелират за търпение, разбиране и спазване на правилата за движение. Шофирайте разумно!