Заради криза с водата: Жители на хисарско село заплашват да блокират главен път

33

В най-горещите дни от годината хисарското село Кръстевич е изправено пред бедствено положение

В селото е въведено режим на водата. Причината е, че в началото на месец юни селската река, която е единственият водоизточник на селото е пресъхнала.

 Заради това недоволните жители на хисарското село заплашват, че ще спрат да плащат сметките си, както и да блокират пътя Пловдив-Панагюрище.

„Случва се с дни да нямаме вода. Това ни провокира да направим подписка и да инициираме протест”, каза една от жителките на Кръстевич.

„Основната причина за създалото се напрежение е единственият водоизточник на селото, който е от типа речни водохващания и в летния период намалява значително дебитите и дори изцяло пресъхва. Проблемът не е от вчера. Водопреносната мрежа наистина е остаряла”, обяснява Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив пред Нова.

„Миналата година започнахме проучване за нов водовземен участък в долната част на селото. В момента текат процедури по обособяване на терена. След като се обособи такъв, ще можем да направим ново водохващане, което ще бъде помпено. Надявам се това да реши окончателно проблема”, каза още той.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова