Полицаи разбиха високотехнологична наркооранжерия в Пазарджишко

361

Полицаи разбиха високотехнологична наркооранжерия в брациговското село Козарско. По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа. Иззети са и близо 9 килограма зелена листна маса

Закрита оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана бе открита при специализирана полицейска операция проведена от служители на полицейския участък в Брацигово и Районното управление в Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В петък полицейските екипи атакували имот намиращ се в брациговското село Козарско. В него те открили масивна двуетажна промишлена сграда. Вътре органите на реда се натъквали на обособена високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, като и помещения оборудвани за последващата и преработка.

снимка: Прокуратура

По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие, като част от тях били под формата на разсад, а други на зрели растения. Иззети са и близо 9 килограма зелена листна маса. Наркооранжерията е от закрит тип, оборудвана е по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.

снимка: Прокуратура

В някои от стаите били обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето и за дистрибуция. За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж е обособена мини електроцентрала състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са и 20 пластмасови съдове с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни. Те били използвани за съхранение на дизеловото гориво използвано при работата на генераторите.

снимка: Прокуратура

На мястото за срок от 24 часа са задържани ползвателите на имота – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас. Малко по-късно двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура – Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Действията по разследването продължават, води се досъдебно производство.

По публикацията работи: Ралица Димитрова