Карадайъ пред Радев: ДПС е гарант за сигурност и стабилност в държавата (ВИДЕО)

ДПС е предпоследната партия, която се яви на консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

„Надявам се и съм обнадежден от това, което виждам до момента от консултациите с другите партии. Вижам, че начинът за търсене на решение и съставяне на кабинет е друг. Вие знаете какви са предизвикателствата пред българкото общество“, заяви президентът.

„Този път формулата не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели и приоритети и механизми с които да бъде реализирано едно управлние, а не около персоанлния състав на министерски съвет. С годините доказхте, че сте партия на парламентаризма“, допълни Радев.

„Ние не сме спирали да призоваваме всички отговорни институции и отговорни партии да възстановим нормалността в политиката и демокрацията, а те минават през диалога. Изборните резултати показват, че суверенът иска нещата да се случват на база диалог. Ние уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с това. В момента в това Народно събрание най-важното е, че има основа за диалог. Ако политиката на противопоставяне, разделение и омраза продължава, провалът е гарантиран. Сега от нас се иска трудното – да започне истинският диалог за бъдещето на страната“, каза Мустафа Карадайъ.

„Ние от ДПС не веднъж сме заявявали, че сме гарант за сигурността, стабилността и демокрацията в нашата страна“, допълни той.