Да започнеш отначало: Бях болна, уморена и изгубена, докато не започнах да вдигам тежести на 71

135

Джоан Макдоналд не винаги е изглеждала като културист. На 71 години тя тежала 90 кг и имала множество здравословни проблеми. Дори личния и лекар възнамерявал да увеличи лекарствата и, пишат от Тhe Guardian

Когато обаче дъщерята на Джоан, Мишел, и казала, че ако не се погрижи за себе си, ще свърши в старчески дом, жената решила да промени живота си.

„Бях решена да се променя. Исках да заслужа уважението на дъщеря си Мишел“- разказва възрастната жена.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Joan MacDonald (@trainwithjoan)

 

Така Джоан напуснала родния си дом и се преместила при Мишел и нейния съпруг в Тулум, Мексико. Възрастната жена започнала редовно да посещава фитнес и следвала тренировъчната програма, разработена от дъщеря и Мишел. Започнала и редовно да вдига тежести.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Постепенно тялото и се променило – започнала да трупа мускули. Освен това в рамките на девет месеца Джоан спряла да приема всичките си лекарства.

„Еха! Какъв гръб! Изглеждаш страхотно за възрастта си“, коментирали посетителите на фитнес залата.

„Има погрешно схващане, че хората над 65 години не могат да предизвикат растеж на мускулите. Мускулите са тъкан, която може да се адаптира със стимул. Ключът е първо да се консултирате с лекар и да започнете бавно“обяснява Марк Питърсън, доцент по физикална медицина и рехабилитация в Мичиганския университет.

В Instagram Макдоналд публикува снимки на себе си, облечена в спортно облекло и бански. Жената има над 1,4 милиона последователи в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Joan MacDonald (@trainwithjoan)


Тази година Макдоналд отпразнува 75-ия си рожден ден. Тя сподели, че се чувства чудесно и възнамерява да продължи с тренировките.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова