За какво служат различните видове закачалки?

48

Чудили ли сте се някога защо има различни видове закачалки? Те винага ни идват в помощ, за да не превърне гардеробът ни в тотален хаос. Освен това, с тяхна помощ дрехите не се мачкат.

Различните видове обаче, се ползват за различен тип дрехи и това може да ни улесни още повече в подредбата на гардероба.

Телени закачалки

Те не заемат много място, евтини са и са подходящи за ризи и тънки блузи. Но с това настрани, реално те са едни от най-непрактичните способи за подреждане на гардероба и повече работа биха свършили, като импровизирана телевизионна антена. Те са доста слаби и не разпределят равномерно дрехите, а само увисват, а металът може да съсипе цвета и тъканта на дрехите. И все пак ако разполагате само с такива, ги използвайте за леките материи.

Пластмасови закачалки

Евтини и издръжливи, те са подходящи за почти всички дрехи. Леки и удобни, те могат да вкарат и много цвят в гардероба ви, тъй като можете да ги намерите в най-различни разновидности. Само не трябва да прекалявате с тежестта, тъй като могат да увиснат и да се счупят.

Дървени закачалки

Дървените закачалки са на практика вечни и издържат на всякакво натоварване.  Те са във всякакви форми и видове, спрямо дрехите, кито искате да закачите на тях и ще бъдат вечно в гардероба ви, като и пазят дрехите от намачкване и съсипване. На  тях може да слагате палта, ризи, а дори и панталони, ако си вземете дървени закачалки с клипс.

Закачалки от плат

Те са красиви и нежни и се ползват за по-деликатни материи, като определени типове рокли (например булчински). Те не са практични и се ползват само за определени дрехи и поводи, но определено стоят красиво и ако имате повече дрехи от по-изискани материи, са най-подходящото за вас, тъй като ще запазят материята здрава.

По публикацията работи: Мариела Анастасова