Рашков: Парите, отпускани за магистрали, са послужили на големите строители на пътища да живеят в Дубай

336

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков влезе в сградата на парламента с добро настроение. Той заяви, че се надява да бъде излъчен редовен кабинет.

„Ние сме само за два месеца. Това, което можахме да свършим на много високи обороти – свършихме. Както виждате текат проверки в най-различни посоки, за да се изяснят проблеми, възникнали във времето назад“, каза Бойко Рашков.

По отношение на автомагистралите той припомни, че в АПИ са влезли представители на Националната следствена служба, на ДАНС и НАП.

„8,6 милиарда лева са раздадени, аз казвам подарени, на близки до предишното управление фирми, без да има сключени договори и без обществени поръчки. Това означава, че за българското общество няма абсолютно никаква гаранция, че ще се извършат строителните работи, за които са подарени тези пари“, коментира служебният вътрешен министър.

„Някои от тези големи строители на пътища в България къде живеят? Някои от тях живеят в Дубай. Така че тези средства, които са отпускани за строителство на магистрали, са послужили на такива хора да живеят спокойно и необезпокоявани в Дубай“, допълни той.

Що се касае до подслушването той коментира, че прокуратурата сама проверява себе си.

„Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата. Разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се формира съответната парламентарна комисия, която ще има право по закон да се запознава с тази класифицирана информация. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести. Според моето дълбоко убеждение тя е предприела действия единствено в услуга на предишните управляващи. По такъв начин прокурорите са се ангажирани не без благословията на главата на прокуратурата, в услуга на политическото ръководство до 4 април в нашата страна. Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, че са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство.