Мика Зайкова към депутатите: Народът ни каза три важни неща

147

Първо заседание на 46-ото Народно събрание. Депутатите влязоха в пленарната зала в 9 ч., а заседанието за втори път бе открито най-възрастният народен представител – Мика Зайкова от „Има такъв народ”. Присъстват и президентът Румен Радев, и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Мика Зайкова откри 46-то Народно събрание със силни думи. Тя се обърна към депутатите и посочи: „Народът ни каза три важни неща. Първо,  народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изброите. Всички партии на промяната повишиха своя резултат“.

„Второто, което суверенът каза това е, че не дава мнозинство на нито една то партиите. Тя каза „дами и господа, работете заедно, за да осъществите мечтата на България“, а мечтите трябва да се сбъдват“, заяви Зайкова.

„Третото – с по-ниската избирателна активност на изборите каза: „Изборите са демократична процедура, но  не ги ли прилага много често?“, каза Мика Зайкова.

„Хайде, да се заловим за работа – нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега“, категорична е тя.

„Не забравяйте кои и защо ви е изпратил тук. Пожелавам ви мечтата на нашия народ да се сбъдне“, завърши Зайкова.

Депутатите ще положат клетва, а след това ще изберат председател и заместник-председатели на парламента. В залата вече има електронна система за гласуване и няма да се налага поименна проверка на народните представители.