Ето кой ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2032 г.

blank
снимка: Pixabay
- Реклама -

Австралийският град Бризбейн ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2032 година, съобщават от ТАСС

Това са случи по време на сесията на Международния олимпийски комитет в Токио. Бризбейн беше единственият кандидат за домакин на игрите. От 80 гласували, 72 души са гласували  „за“, а петима „против“.

За първи път столицата на Игрите беше избрана по нова процедура. През юни 2019 г. МОК сериозно промени правилата за избор на места за олимпийски състезания.

- Реклама -

Тогава беше създадена комисия за зимните и летните олимпийски игри, които обсъждат възможността за провеждане на игрите с националните олимпийски комитети и правителствата на държавите, които са изразили желание да бъдат домакин на състезанието. След това се избират и подават най-подходящите кандидати за одобрение от Изпълнителния комитет на МОК.

С избора на Бризбейн, станаха известни и домакините на всички Летни олимпийски игри до 2032 година. След Токио, домакините на Олимпиадата ще бъдат Париж през 2024 година и  Лос Анджелис през 2028 година.

Досега Австралия е била домакин на Летните олимпийски игри два пъти. През 1956 г. столицата на игрите е Мелбърн, а през 2000 г. – Сидни. Летните олимпийски игри през 2032 г. ще бъдат 35-и поред.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова

 

 

 

- Реклама -