Борисов няма да бъде депутат (ВИДЕО)

129

Цветомир Паунов и Тома Бикова дадоха брифинг

Борисов няма да бъде депутат в 46-то Народно събрание. Това обявиха от ГЕРБ.

В 00:26 ч. на страницата на ЦИК беше качено решение лидерът на ГЕРБ да не бъде обявяван за народен представител от 25 МИР-София и 16 МИР-Пловдив, след като преди това получи отказ.

Според представители на партията, когато техният лидер Бойко Борисов е изпратил такова заявление, ЦИК, на политическа основа, взимат решение заявлението да не бъде гласувано и той да остане народен представител, въпреки че законът му позволява да се откаже.

Централната избирателна комисия е одобрила заявлението на Бойко Борисов да не бъде обявен за депутат, защото в противен случай би се засегнал и „техен човек”, визирайки кмета на Благоевград Илко Стоянов от „Има такъв народ”, избран и за народен представител, обяви Цветомир Паунов.

„Това показва двоен стандарт. Ако те бяха истински убедени, че първоначалното решение, взето от тях е правилно, трябваше да отрежат и кмета на Благоевград, което е абсурдно. Когато разбраха, че ще отрежат и кмета на Благоевград и че ще го вкарат в положение на несъвместимост, си смениха мнението на 180 градуса“, уточни Биков.