Протест пред сливенската болница: Родители търсят отговори за смъртта на детето си

214

Родители и близки на починалата Зайнеб се събраха на протест пред болницата в Сливен

Протест след смъртта на 15-годишното момиче, което почина в областната болница в Сливен. Близките обвиняват медиците, че са забавили лечението и не са оперирали детето.

Протестът продължи около два часа, напрежението ескалира, когато протестиращите щурмуваха входа на болницата, съобщи bTV. Те искат среща с ръководството и отговор на въпроса каква е била диагнозата на детето.

Момичето е прието на 16 юни в детското отделение на сливенската болница. Според началника на отделението тя е лекувана адекватно, но въпреки това е починала. Родителите и близките търсят отговорност от лекуващите я медици, защото смятат, че в случая има лекарска грешка. От лечебното заведение втори ден отказват коментар с аргумент че проверка ще покаже дали медиците са реагирали адекватно.

Междувременно окръжната прокуратура в Сливен се самосезира по репортажи в медиите и постанови проверка по повод смъртта на 15-годишното момиче. Проверката трябва да установи налице ли са данни за извършено престъпление по чл. 123 от НК. Тя ще бъде осъществена от служители на РУ на МВР – Сливен, на които са дадени подробни указания.

Срокът за извършване на проверката е 10 дни. Наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Сливен трябва да бъде уведомен при приключване на разпоредените действия, с оглед предприемане на последващи мерки.