ГЕРБ: Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори (ВИДЕО)

78

Политическа партия ГЕРБ отправи нови критики към служебното правителство на извънреден брифинг

Поводът е смяната на областните управители и представянето им пред медиите, които според ГЕРБ всъщност не са били представени.

От ГЕРБ решиха да пояснят кои са всъщност новите назначени лица. Голяма част от служебното правителство са кадри на БСП, а само една малка част са свързани с ДПС и партията на Мая Манолова – „Изправи се! Мутри вън!“, обявиха от ГЕРБ.

„Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори. Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет“, каза Христо Гаджев.

„Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски само че с тази разлика, че тогава имаше действащ парламент. Другата разлика е, че тогава управляваха втората и третата политическа сила, а сега третата и четвъртата. Вероятно след някоя друга година могат да управляват четвъртата и петата“, заяви Тома Биков.

Той попита дали заседанието на Министерския съвет с областните управители се води от Пламен Узунов – съветник на президента, и ако е така в какво качество този човек се намира в Министерски съвет и води заседания. Биков припомни, че съветникът на президента е обвиняем и с отнет достъп до класифицирана информация.