Xiaomi представи революционна технология за бързо зареждане на телефони (ВИДЕО)

52

Китайската компания Xiaomi представи иновативна технология, която може да зареди смартфоните ни за броени минути

Новата технология  е наречена „HyperCharge“. Чрез нея смартфоните ни ще могат да се зареждат напълно в рамките на осем минути. Технологията за зареждане може също така безжично да зарежда устройствата ни за 15 минути при 120W, предаде IndiaToday.

Безжичната скорост, която Xiaomi е  постигнала, е по-бърза от технологията за кабелно зареждане на повечето производители на смартфони.

Струва си да се спомене, че претенциите се отнасят за смартфони с батерии 4000 mAh. Това означава, че всяко устройство, което има 4000 mAh батерия, може да зарежда от 0 до 100 процента в рамките на 8 минути.

Функцията ще се използва от всички нови модели на китайския производител, включително и в бюджетния клас. В компанията са били инвестирани сериозни средства за подобряване на възможностите, които предлага „HyperCharge“ технологията.

Все още не е съобщено  кога технологията „HyperCharge“ ще се появи в серийните устройства. Преди това обаче разработчиците ще трябва да решат проблема с прекомерното нагряване на смартфоните по време на бързото зареждане, тъй като то се отразява негативно на живота на батерията.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова