Стефчо Банков категорично отрече „Вътрешна сигурност“ да е подслушвала политици (ВИДЕО)

Директорът на „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков обяви на брифинг днес, че дирекцията никога не е подслушвала политици.

„По отношение на кампанията за 45-о Народно събрание сме използвали разследване срещу служители на МВР, но политици – не. Повярвайте ми, всичко е докладвано на прокуратурата. Този пасквил, който го сътвориха някои хора, е един PR”, каза още той пред журналисти.

Той добави, че в дирекцията тече проверка, която е назначена от вътрешния министър Бойко Рашков: „Министърът си е създал уюта да придобие цялата информация, която съдържа дирекцията година назад”, обясни Банков.

От изявлението му стана ясно още, че е бил преназначен и сега няма да заема длъжността на директор във „Вътрешна сигурност”. Банков ще подпомага вътрешния министър, като го съветва по въпросите за изборите.

За новата длъжност Банков поясни, че не може да я откаже, защото подлежи на уволнение: „Това е временно преназначение. По служебна необходимост – нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неудобните служители”, уточни той.

„За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен един кабинет, който се намира в ъгъл, с много малко светлина до входа на тоалетната”, обясни Банков.