Google Maps разработва нови функции, предназначени за пешеходците

53

Потребителите на Google Maps ще могат да се радват на 5 нови функции на приложението през тази година, съобщават от Cnet

„Милиардите хора, които използват Google Maps всеки месец, ще забележат значително подобрение в работата на приложението за навигация“, сподели вицепрезидента на Google, Лиз Рийд.

Стандартните карти ще бъдат преработени и ще показват повече детайли и информация. Това включва местоположението на пешеходните пътеки по улиците, светофарите и дори по-ясно изобразяване на разположението на сградите и съответно на ширината на тротоарите.

Самите улици ще бъдат изобразени с коректен мащаб на ширината си. Картите ще могат да показват пешеходни зони, паркове, острови, пътеки и др. Освен това ще дават малко по-добра представа дали районът е подходящ за колички.

Друга функция ще бъде пригодена да подчертава най-подходящите места в зависимост от времето на деня и посоката на пътуване на потребителя. Например, сутрин Maps ще може да препоръчва различни заведения за закуска.Ще има и новости за шофьорите. Вече изкуствен интелект и машинно обучение ще анализират избраните дестинации и ще адаптират маршрутите.

Google Maps ще  могат да изобразяват и колко натоварено е  движението в даден квартал или район. Това ще включва информация не само за трафика, но и пешеходците, магазините и заведенията. Така ще се показва цялостна прогноза дали избраният район е по-натоварен от обикновено или не.

Повечето функции на Maps ще стартират през  Android и iOS още следващите месеци.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова