Борисов на извънреден брифинг: Няма да има и следващо правителство, защото партиите се държат безотговорно (ВИДЕО)

194

Премиерът в оставка Бойко Борисов направи остър коментар за изборите, външната политика и „безотговорността“ на партиите

„Аз съм човек, който винаги когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни.”, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Именно заради това, че демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят така, че да има правителство. Има развити държави, към които ние се стремим, със 7-8 правителства. Има държави, като Белгия например, където на 1-2 години правят правителство. Там обаче няма тази глупост – служебно правителство. Но това е, защото вярват в демокрацията и на политически парти, и на избора на техния народ“, заяви още той.

„Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите, защото партиите се държат безотговорно. Затова ние отидохме, предложихме кабинет – с имена, с хора, и отидохме да говорим. Те отказаха. Но те явно не искат да говорят нито с Трифонов, нито с БСП. А след два месеца кой ще ни оправи отношенията, когато имаме разединител на нацията, а не обединител? Защото след два месеца, след следващите парламентари избори,започваме да плащаме за президентски.Бедна държава да дава пари за избори през два месеца, аз не го считам за редно. Няма да ви губя времето с разкази как съм правил правителство с патриотите”, добави премиерът в оставка.