На живо: Новите депутати се заклеха. Мика Зайкова: Народът ни изпрати тук за промяна

166
blank
Колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Народните депутати в 45-ия парламент се заклеха. Те положиха устно клетвата си.

Най-възрастният депутат Мика Зайкова сложи началото на днешното първо пленарно заседание. Пълна тишина имаше в залата, докато Мика Зайкова правеше своето обръщение към народните представители. В речта си тя призова към обединение въпреки различията. Върна депутатите назад във времето, когато се е изписвал надписът „Съединението прави силата“.

„Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят да я има България и за да пребъде във вековете. И съвременните българи биха жертвали живота си да я има България. Да, България е минала през много трудни премеждия, но винаги е възкръсвала. Нашият мъдър народ винаги е намирал правилния път към възкресението. И сега България се намира през изключително тежка ситуация. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим. Вие, старите управници, и ние, уж новите управници. Дали на референдум, дали на избори… Но на 4 април той ни изпрати в тази зала с една единствена заръка – промяна“, заяви Мика Зайкова. 

- Реклама -

„Аз, надявам се вие, искате да видите в очите на българите щастието в това да не сме най-бедни, най-нещастните“, добави още тя.

След речта си Зайкова призова депутатите да се изправят и да положат клетва. Някои депутати не успяха да присъстват на днешното първо заседание, защото са поставени под карантина заради Covid-19. Това наложи те да положат клетва дистанционно.

- Реклама -