Facebook разработва Instagram предназначен специално за деца

73

Социалната мрежа Facebook планира да създаде версия на приложението Instagram, която е насочена специално към деца под 13 години

Радвам се да съобщя, че занапред определихме младежката работа като приоритет за Instagram и я добавихме към нашия списък с ангажименти“, заяви в съобщение вицепрезидентът на компанията Вишал Шах.

Той добави, че компанията ще изгради нов младежки стълб в рамките на продуктовата си група, като ще се съсредоточи върху две основни неща: увеличаване на работата по поверителността и сигурността на приложението и изграждане на версия на Instagram, която позволява на децата под 13-годишна възраст да използват приложението.

В момента Instagram има политика, която забранява на деца под 13-годишна възраст да използват платформата, пишат от Daily Mail.

Говорителят на Facebook Джо Осбърн обясни, че все повече деца питат своите родители дали ще могат да използват приложения, които да им позволят да си общуват с приятели.

 „В момента няма много опции за родителите, така че работим по изграждането на допълнителни продукти – както направихме с Messenger Kids – които са подходящи за деца, но са управлявани от родителите. Проучваме въвеждането на контролирано от родителите преживяване в Instagram, за да помогнем на децата да бъдат в крак с приятелите си, да откриват нови хобита, интереси и друго“ сподели още той.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова