Кои храни трябва да включим в менюто си, за да дишаме по-добре?

211

По време на пандемия, специалистите съветват да се грижим особено добре за своите бели дробове

Освен, че трябва да трябва да спазваме много добра лична хигиена, необходимо е и да предпазим своите бели дробове от увреждания. Съществуват определени храни, които са нужни за здравето на дихателните ни органи и които е добре да включим в нашето всекидневно меню.

Вижте кои да те:

Орехи

Орехите са чудесен източник омега-3 мастни киселини. Тези ядки предпазват организма ни от инфекции. Те съдържат голямо количество витамин Е, който е от изключително значение за борбата с различни грипоподобни болести, към които спада и COVID-19. Консумацията на една шепа орехи всяка сутрин ще подсили имунната ви система, ще подобри циркулацията на кръвта и ще увеличи капацитета на белите ви дробове.

Джинджифил

Джинджифилът не само действа противовъзпалително, но също така помага за детоксикацията и помага за елиминирането на замърсителите от белите дробове. Джинджифилът може да в помощ за организма при отпушване на въздушните канали и подобряване на циркулацията в белите дробове, като допълнително укрепва здравето на белите дробове.

Боровинки

Боровинките са едни от най-ефективните плодове, които помагат да запазите белите си дробове здрави. Те са богати на антиоксиданти като витамин С, които помагат в борбата с увреждащите клетките свободни радикали.

Ябълки

Изследователите свързват добрата функция на белите дробове с високия прием на витамини С, Е и бета-каротин, всички те присъстват в ябълките. Този плод е пълен с антиоксиданти, които помагат да запазите белите си дробове здрави.

Чесън

Чесънът съдържа флавоноиди, които стимулират производството на глутатион, което спомага за подобряване на елиминирането на токсини и канцерогени, като допълнително помага на белите дробове да функционират по-добре.

По публикацията работи: Ралица Димитрова