От последните минути: Отново затварят заведенията (ВИДЕО)

926

На днешния традиционен брифинг Щабът обяви взетото решение да бъдат върнати строгите мерки в страната. Те влизат в сила от понеделник (22.03.2021 г.).

„Продължават да се увеличават случаите на Covid-19. Всичко това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки в цялата страна, които ще продължат 10 дена“, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Нововъведените ограничения са следните:

Преустановяват се посещенията в заведения за хранене и развлечения, допускат се само доставки на храна за дома и офиса. Всички юридически или физически лица, които са собственици или управляват обекти – места за хранене в хотелите, следва да организират дейността си по начин, който осигурява изхранването на гостите по стаите. Преустановяват се посещенията на игрални зали и казина, посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки. Изключения се допускат за обектите, предлагащи хранителни стоки, представляващи магазини тип супермаркет или хипермаркет. Преустановяват се посещенията във фитнес центрове и зали за групови занимания, всички културни мероприятия – кина, музеи и и др., екскурзии, групови туристически пътувани, масови обществени мероприятия на открито, учебни занятия в училища и центрове за личностно развитие, учебния процес в университетите, с изключения, посещенията в детските градини.