Здравният министър: Вярвайте на лекарите, те знаят кое е най-доброто за вас

106

Здравният министър проф. Костадин Ангелов откри PCR лаборатория в Разлог

„Цялата инвестиция е за около 150 хил. лв., като близо 90 хил. са осигурени от министерство на здравеопазването, останалите средства са от общината за ремонт и дооборудване“, уточни проф. Костадин Ангелов.

По думите му в болницата в Разлог има настанени 58 пациенти с Covid-19.

„Има увеличение на новите случаи, както и на хоспитализираните, но системата е готова и ще издържи. Нямаме притеснение. Няма го този натиск, който беше през септември и октомври“, заяви министърът.

„Ваксинацията върви невъзвратимо. В някои РЗИ-та има тенденция за презапасяване с ваксини, което води до недостиг в големите градове“, каза още Ангелов и добави, че въпросът е решен с преместване на необходимите дози. Министърът каза също, че личните лекари в отдалечените населени места могат да разчитат на органите на МВР за транспортиране на ваксините.

„Хората ще имат възможност да избират ваксина, когато доставчиците започнат регулярно да доставят бройките и да спазват датите за доставка. В момента това е възможно, но след информирано съгласие от лекаря. Вярвайте на лекарите, те знаят кое е най-доброто за вас“, отговори Ангелов на въпроса как гражданите могат да избират ваксина.

„Благодарение на ваксинираните, българите ще изградят здравен щит срещу Covid-19“, категоричен е той.