Избори 2023

Още три страни дадоха съгласие за провеждане на изборите за Народно събрание

Министерството на външните работи на Грузия даде формалното си съгласие за откриване на  избирателна секция в сградата на Посолството на Република България в Тбилиси за произвеждане на избори за народни представители в българския парламент на 4 април 2021 г. 

Посолството ни получи вербална нота на грузинското външно ведомство, в която се посочва: „Грузинските власти не възразяват срещу предложението на Посолството на Република България в Грузия да отвори избирателна секция в Посолството в Тбилиси с цел да позволи на всички отговарящи на условията български граждани, да упражнят конституционното си право на глас в следващите парламентарни избори в Република България“. 

Испания даде зелена светлина за изборите на 4 април 2021 г.

Грузинските власти подчертават, че при осъществяване на изборния процес посолството ни следва да осигури спазване на всички мерки на грузинската страна за предотвратяване разпространението на COVID-19, които са в съответствие и с мерките, установени от Световната здравна организация – ограничен брой хора в затворени помещения, задължително носене на маска и изискване за социална дистанция.

Северна Македония е съгласна да се провеждат избори за българите на нейна територия

Посолството ни в Любляна получи нота Министерството на външните работи на Република Словения, с която се дава съгласие за провеждането на избори за народни представители в секция в сградата на посолството ни на ул. „Опекарска” 35. 

Със същата нота словенската страна уведоми, че не дава съгласие за гласуване извън сградата на дипломатическото представителство.

Външното министерство на Словения обръща внимание на необходимостта от спазването на постановленията на словенското правителство, както и на мерките и препоръките на Националния институт за обществено здраве с цел ограничаване на епидемията от Ковид-19.

Българското посолство бе информирано и, че МВР на Словения – Центъра за охрана и защита към Генералната полицейска администрация, е уведомено за провеждането на изборите.

Министерството на външните работи на Турция ни уведоми с нота, че е дадено разрешение за откриване на избирателни секции в задграничните ни представителства в Анкара, Истанбул и Одрин, както и в консулската канцелария на Република България в Бурса и в други помещения, разположени извън дипломатическите и консулските представителства, за провеждане на изборите за Народно събрание в България на 04 април 2021 година. 

Външното министерство на Турция се ангажира да уведоми съответните компетентни институции  в страната за предприемане на всички необходими мерки.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Снежи Раева

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 4 седмици
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 3 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 9 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца