Избори 2023

Лена Бориславова няма да бъде народен представител и в този парламент

Лена Бориславова, която беше избрана за народен представител от листите на „Продължаваме Промяната – Демократична България” се отказва от депутатското си място в 49-ото Народно събрание. За да обяви това свое решение тя избра Facebook.

„Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието!”, заявява тя.

„Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво. Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент. Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво”, коментира тя.

Бориславова уточнява, че Изпълнителният съвет на „Продължаваме Промяната” е взел решение, че успоредно с работата в парламента, другата важна задача пред формацията са местните избори. „Именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София”, уточнява тя.

„Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност”, допълва Бориславова.

„Преди година и половина влязох в листите на „Продължаваме Промяната”, защото вярвах, че зависи от всеки един от нас да работим за промяната, която търсим. През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор. На всички, които подкрепят каузата на „Продължаваме Промяната” и мен лично, обещавам, че няма да се откажем. Благодаря ви за подкрепата!”, завършва публикацията си тя.

По публикацията работи: Венета Николова

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 4 седмици
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 3 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 9 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца