Наш град въведе вечерен час заради Covid-19

481

От утре влиза забрана за излизане на непълнолетни хора по улиците на Община Гоце Делчев без основателна причина.

Забраната важи за времето от 21.00 ч. вечерта до 6.30 ч. сутринта в рамките на 14 дни. Позволено е само излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар.

Още един български град въведе вечерен час

Кметът на общината Владимир Москов каза, че в заповедта е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито като сватби, кръщенета и други.

Причината е, че масово не се спазват мерките за безопасност срещу Covid-19 и големия брой заразени в Благоевградска област.

Ето и целия текст на заповедта:

З А П О В Е Д

№ 655

Гоце Делчев, 20 октомври 2020 г.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в община Гоце Делчев и област Благоевград, увеличения брой на жителите на общината диагностицирани с коронавирусна инфекция, запълнения капацитет на отделенията в МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД с пациенти с коронавирус COVID-19 и на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и чл. 44, ал. 2 и 4 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, т. 18 от заповед №РД-01-603 от 13.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, предвид препоръките на Областния оперативен щаб и с цел опазване на здравето и живота на гражданите

Н А Р Е Ж Д А М:

На територия на община Гоце Делчев за срок от 14 дни, считано от 00.00 ч. на 21.10.2020 г.:

1.Да се преустанови провеждането на групови празненства на закрито (в т.ч. сватби, годежи, кръщенета и други).

2. Сключването на граждански бракове се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.

3. Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

4. Заповедта влиза в сила от 21.10.2020 г.

5. Заповедта да се съобщи на кметовете на кметства и да се публикува на интернет страницата на община Гоце Делчев.

ВЛАДИМИР МОСКОВ /п./

Кмет на община Гоце Делчев