Обезвредиха руска мина от 1926г. (СНИМКИ)

81

Районът бе отцепен, а мината унищожена

Вчера в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 40-годишен мъж от Созопол за това, че предния ден докато се гмуркал  в морето между к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище, на дълбочина от около три метра забелязал дънна мина. Районът по суша е отцепен от полицейски служители на Районно управление – Созопол, а по вода от екип с плавателен съд на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас.

Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби – гр. Бургас беше задействан със задача да извърши разузнаване, извличане и унищожаване на предмета с крушовидна форма, наподобяващ морска мина. Ръководител на специализирания екип е капитан III ранг Милен Атанасов. 

Снимка: ВМС

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха откритият обект като стара руска  мина, образец 1926 г., която е силно корозирала и неподлежаща на извличане и  транспортиране.

Мината е унищожена на място с отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи. По време на взривяването няма инциденти и нанесени материални щети.

Снимка: ВМС
Снимка: ВМС
Снимка: ВМС

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама