Решиха присъдите на атентаторите по делото „Сарафово“ (ОБНОВЕНА)

88

Двамата атентатори се издирват с червена бюлетина на Интерпол

Най-тежката присъда доживотен затвор без замяна получиха двамата съучастници при терористичния акт на летище Сарафово през 2012 г. Съдът постанови и кръвнина в размер над 100 млн. лв.

Специализираният наказателен съд призна за виновни Мелиад Фарах – австралиец от ливански произход, и Хасан ел Хадж Хасан – канадски гражданин също от ливански произход. Те са били помагачи на камикадзето Мохамед Хюсеини, който взриви бомба на аерогата.

Делото срещу двамата се води задочно, тъй като и двамата са в неизвестност, предаде NOVA. При терористичния акт загинаха петима израелци и българинът Мустафа Кьосов. Други 35-ма бяха ранени.

Това е първото дело за терористичен акт в най-новата история на България.

„Шокът за пострадалите все още е голям. Това е и причината поради която те не присъстват на делото”, каза адвокатът на пострадалата Данка Иванова – Ивелин Димитров.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама