Депутатите събраха кворум. Ето какво ще обсъждат

89

Регистрираха се 121 депутати, което е минималният необходим брой за започване на заседанието.

Въпреки заявката на ПГ на ДПС от по-рано днес, че няма да се регистрира за днешното заседание на Народното събрание парламентът събра кворум и заседанието беше открито. Освен депутатите от ДПС, не се регистрираха и депутатите от ПГ на „БСП за България“.

По време на регистрацията от залата отсъстваха народните представители от БСП и ДПС. След като кворумът бе събран, депутатите от БСП и ДПС влязоха в зала.

На днешното пленарно заседание депутатите ще обсъдят на второ четене промените в Изборния кодекс. Между двете четения бяха внесени пет законопроекта. Предложенията на ГЕРБ предвиждат във всички секции с над 300 избиратели да можем да гласуваме с машина и с традиционната хартиена бюлетина. Предлагат и създаване на нова глава в Изборния кодекс за въвеждане на смесена система при избори за Велико народно събрание.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама