Папата предприема пътуване, за първи път от началото на COVID-кризата

76

За първи път от началото на COVID-19 пандемията, Папата предприема пътуване. Дали това е добър знак за краят на върлуващата зараза ще стане ясно. Той ще пътува до талианския град Асизи на 3 октомври. 

Папа Франциск ще пътува от Рим следващия месец, като за първи път напуска италианската столица от началото на пандемията на коронавируса, се казва в съобщението на Ватикана, цитирано от Си Ен Ен, предаде КРОСС.

Папата ще пътува до италианския град Асизи на 3 октомври, за да подпише нова енциклика -писмо, традиционно адресирано от площад „Свети Петър“ до повече от един милиард католици по света. Преведено от гръцката дума „кръг“, енцикликата е сред най-авторитетните учебни документи на църквата.

„Поради здравословното състояние желанието на Светия отец е посещението да се извършва частно, без участие на вярващите“, уточняват от Ватикана.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама