Високо постижение за „Лудогорец“: топ 50 на Европа

57

Можем само да се гордеем с постиженията на родния футбол. Деветкратният шампион на България „Лудогорец” заема 50-ото място в ранглистата на УЕФА в евротурнирите за последните пет години. „Орлите“ имат коефициент от 27.000, който е повече от два пъти по-голям от сумарния на останалите български тимове.

Начело на класацията е носителят на Шампионската лига Байерн Мюнхен следван от Барселона, Реал Мадрид, Ювентус и Атлетико Мадрид. Челната десетка допълват Манчестър Сити, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Севиля и Ливърпул, пише gong.bg цитирана от NOVA.

Столичният ЦСКА се намира на 149-ата позиция с 5.500 точки. „Армейците“ могат сериозно да подобрят мястото си, ако успеят да елиминират следващите три съперника в Лига Европа.

Другият тим, който може да отбележи напредък, е „Локомотив” (Пловдив), който е с 3.500 точки. За целта „смърфовете“ трябва да елиминират английския „Тотнъм”.

„Левски” има същия точков актив – 3.500. Но „сините“ пропуснаха тазгодишното издание на Лига Европа след загуба в последния кръг на миналото първенство точно от „Локомотив” (Пловдив).

„Славия” отпадна в първия квалификационен кръг и остана с 2.750 точки.

Останалите родни тимове в ранглистата са „Ботев” (Пловдив) с 1.000 точка, „Берое” с 0.500 точки и играещият вече при аматьорите „Дунав” с 0.250 точки.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама