Мъж реши да предава смъртта си на живо. Facebook го блокира

503

Снощи 57-годишният Ален Кок от Дижон обяви във Facebook, че по собствено желание спира лечението си. По думите му, той е спрял да приема всякаква храна и вода.

По този начин мъжът се оставя да умре, като желанието му беше да предава кончината си на живо, за да заклейми настоящите разпоредби във Франция след получен отказ за асистирана смърт.

Фейсбук блокира днес на обяд излъчването на видео на французина Ален Кок, който страда от неизлечима болест и реши да преустанови лечението си и да предава на живо агонията и смъртта си в социалната мрежа, предаде Франс прес, цитирана от DarikNews.

„Въпреки че уважаваме решението му да насочи вниманието към този сложен проблем, въз основа на експертни съвети ние предприехме стъпки за предотвратяване на прякото предаване в акаунта на Ален, тъй като нашите правила не позволяват изобразяването на опити за самоубийство“, се посочва в направеното от говорител на Фейсбук изявление.

В нощта на петък срещу събота 57-годишният Ален Кок от Дижон обяви във видео, че е прекратил лечението си и всякаква храна и прием на вода. По този начин мъжът се оставя да умре, като желанието му беше да предава кончината си на живо, за да заклейми настоящите разпоредби във Франция след получен отказ за асистирана смърт.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама