Пореден вандализъм: Счупиха специална люлка за деца с увреждания (ВИДЕО)

65

Обмисля се и инсталирането на видеонаблюдение на мястото на площадката

За пореден път вандали чупят единствената люлка за деца в инвалидни колички в столичния парк „Света Троица“.

Съоръжението е на път да постави печален рекорд по брой опити, да бъде унищожено. Люлката, в момента, е неизползваема.

„За съжаление децата в инвалидни колички не могат да ползват единственото такова съоръжение в София. Ние го изградихме с много любов и събрани средства от хората. Някой е решил, че трябва да го рита и чупи“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ създателят на проект „Различните деца на България – да играем заедно“ Анна Йончева.

„Това не се случва за първи път. Ние отново ще ги ремонтираме и ще поставим нужните елементи на люлката. Призовавам обаче тези неща да се съхраняват и пазят. Призивът ми е да пазим направеното, за да можем да надграждаме, а не постоянно да ремонтираме“, каза кметът на район „Илинден“ Иван Божилов.

Обмисля се и инсталирането на видеонаблюдение на мястото на площадката. „Аз ще съдействам за идеята да бъдат сложени камери. Лампите, които не светят ще бъдат подменени“, допълни Божилов.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама