Христо Терзийски: Протестърите са хвърляли столове, тротинетки и камъни по полицаите

110

Депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи Христо Терзийски по повод действията на полицията и пълната картина на вчерашните протести в столицата.

„Вчера в София са проведени два заявени протеста, като един от тях не е съгласуван изцяло. Проведени са и други нерегламентирани събития“, заяви от парламентарната трибуна министърът.
„Още от сутринта са се събрали хора, които след 9 часа са проявили агресия към служителите на реда. Част от протестиращите граждани са хвърляли предмети и бомбички по полицаите. Имало е опит и за повреждане на полицейските автомобили“, разкри Терзийски.

„Част от протестиращите са извадили и жълти павета, които са използвани срещу служителите на реда. Беше направен опит да се запали разхвърляна от протестиращите слама. Част от гражданите използваха спрей срещу полицаите“, съобщи вътрешният министър.

Към 14 часа вчера за нарушаване на обществения ред са задържани 36 лица.
След ескалиране на напрежението, полицейските служители трябваше да реагират. След преглеждане на записите от протеста се е установило, че в палаткови лагери се съхраняват опасни предмети. Така в 3 през нощта са предприети действия за премахване на лагерите, допълни той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама