Дариткова: Имаме необходимите гласове за ВНС

100

„Имаме необходимите гласове за внасяне на проект за решение за свикване на ВНС и проект за нова Конституция“.

Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Направени са промени на проекта за конституцията. Проектът ще бъде качен на сайта на НС.

„Пренаредихме точките и членовете, като основните права изнесохме отново в първоначалната част на варианта за нова Конституция. Записахме преамбюл така както искаха колегите от ВМРО. Премахнахме възможността за законодателна инициатива на съдебната власт, защото този елемент предизвика сериозни спорове“, заяви Дариткова.

„Благодарна съм на колегите, които подкрепиха този проект – колегите от ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ и независими депутати”, каза още тя.

„Остава текстът, че бракът се сключва само между мъж и жена”, каза Веселинов. По думите му не са се договорили за въвеждането на образователен ценз за гласуване, както и за разширяването на президентските правомощия. От ВМРО предлагаха на държавния глава да се даде законодателна инициатива.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама