Има задържани при спецакцията в Дупница (ВИДЕО)

760

Четирима задържани при няколко спецоперации на територията на Дупница.

„Ще направим всичко възможно да не се върнат мутренските времена и ако някой си мисли друго, не е познал“, заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница, където се провежда специализирана акция на полицията.

Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. Акцията е във връзка с разследването, което тече след изчезването на Янек Миланов. Ангажирани са много други институции, включително НАП и Агенция „Митници“.

„Предстои доста работа с колегите в Дупница. Това не е краят, а началото. Поел съм ангажименти пред брата на издирваното лице“, заяви обвинител номер 1.

Претърсва се районът на аварийното летище в село Крайници. Проверява се и квартал „Бистрица“, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

„Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени, включително със следови кучета. Другата акция е по-мащабна на територията на Дупница от агенцията по труда, набелязани са лица, които да бъдат проверявани“, уточни комисар Хаджиев.

„Над 300 служители на МВР са ангажирани в операцията. Това, което мога до момента да съобщя е, че към момента има задържани 4 лица“,  посочи още Гешев.

Той коментира и атентата в Сарафово:

„Делото за атентата в Сарафово е приключило по същество на първа инстанция. На 17 септември предстоят пледоарии на защитата и прокуратурата, след което предстои присъда. Надявам се да има справедливост за загиналите граждани на Държавата Израел, вкл. и за българския гражданин“, заяви Гешев.

„За никого не е тайна, че зад този терористичен акт стои като логистика и финансиране според събраните от наблюдаващите прокурори доказателства организацията „Хизбула“, каза Иван Гешев. Към наказателна отговорност, макар и задочно, са привлечени свързани с тази организация две лица. „Някои ги свързват с военното й крило, те са обявени за международно издирване“ добави главният прокурор.

Иван Гешев отговори на въпрос за разследвания по неразкрити престъпления, че се работи на максимални обороти на базата на кадровия потенциал, с максималния капацитет, с който прокуратурата разполага.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама