Добра новина: Намериха дарители на кръвна плазма за лекарката с Covid-19 във Варна (ВИДЕО)

79

„Нямам думи, с които да изкажа моята признателност. Намерени са трима души. Единият вече дари кръв във ВМА- София. Другите процедури предстоят“, пишат близки на д-р Ненкова.

По думите на здравния министър тя е в средно тежко общо състояние, с дихателна недостатъчност.

„В момента пътува кола на „Света Марина“ Варна , която ще вземе от София изработената плазма, когато тя бъде готова. Надяваме се до края на деня нашата колежка да получи необходимите количества плазма, за да бъдат влети и да осъществим по-добър контрол на заболяването“, каза проф. Ангелов, който днес бе на посещение в морската столица.

Здравният министър съобщи още, че от утре ще заработи и координационен център във Варна, който ще бъде разположен в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплекса на МБАЛ „Св. Анна“. Чрез него ще бъдат разпределяни пациентите с Covid -19 по болничните заведения.

„Всяка една линейка, която пристига с пациент, който има нужна от лечение, ще разпределя на място от дежурния инфекционист. Той ще преценява към кое лечебно заведение да бъде насочен този пациент“, уточни проф. Ангелов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама