Гешев: Мафия сме, защото внесохме светлина с дела, а не с думи

257

„Достигната е червената линия. А тя е застрашено върховенство на правото, неделима част от което е независимостта на българската прокуратура, като неделима част от българската съдебна власт“.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред 700 прокурори и следователи в резиденция Бояна на Националното съвещание на ПРБ – “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз”.

„Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства“, заяви още Гешев.

„Мафия сме, защото внесохме светлина с дела, а не с думи, мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти, защото решихме проблема с телефонните измами, намалихме кражбите и грабежите, защото правим всичко възможно хората да живеят без страх, защото ще им бъдат ограбени последните спестявания, изнасилени или запалени къщите им, защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни, включително и закрилящите ги служители от най-високите нива на правоохранителната система, защото за пръв път от демократичните промени повдигнахме обвинения на действащ министър и зам.-министър и на още куп чиновници от нивата на държавната йерархия“, заяви Гешев.

„Ние сме лоши за лошите, но сме добри за българските граждани, които ни плащат заплатите и уплашихме онези, които не искат законът да е еднакъв за всички“, добави той.

„Независимостта е нашата защита от политически натиск“, заяви преди това говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Ние сме тук, за да кажем, че ние прокурорите, следователите и съдебните служители също като 16-я американски президент  Ейбрахам Линкълн, можем да кажем – вървим бавно, но вървим напред. За мен е чест да съм част от вас, ваш главен прокурор и главен прокурор на Република България“, заяви още Иван Гешев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама