Борисов: Да намалим от 240 на 120 депутатите (ВИДЕО)

135

Броят на народните представители от 240 да бъде намален на 120. При Великото народно събрание броят на народните представители също да бъде намален – от 400 на 280.

Това са две от предложенията за промени в Конституцията, които министър-председателят Бойко Борисов съобщи малко по-рано.

„Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето. Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгнал за всяко свое решение“, казва премиерът.

„Всичко е в ръцете на младите. Аз уважавам техния бунт. Те все още имат шанс да създадат ново, легитимно, демократично движение и ново поколение политически лидери с демократична представа за България. Време е младите хора да осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който ще предложа заедно да поемем“, каза още той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама