Какво да направим за да не провалим пътуването с гадене

105

Много актуална тема през август са пътуванията. В сезона на отпуските хората искат да си починат и предприемат пътуване към морето или планината. Но много от нас се сблъскват с един проблем, който може да развали хубавите мигове на пътуването. Гаденето е неприятно и потискащо усещане за много пътуващи в автомобил. 

Има няколко средства за облекчаването му, сред които е джинджифилът, пише в. „Дейли експрес“, цитирайки препоръки на специалисти от британската Национална здравна служба.
джинджифил, предаде БТА.

Експертите напомнят, че когато се „клатушкате“ по пътя, трябва да се съсредоточите върху една точка и да си осигурите малко свеж въздух. Избягвайте също така да гледате движещи се предмети.

Според експертното мнение джинджифилът е отлично средство против гадене – под формата на чай или бисквитки. Специалистите напомнят още, че по време на пътуване не трябва да се консумират пикантни или тежки храни.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама