Петима кандидати ще се борят за лидер на БСП на 12 септември

100

Седем кандидати са подали декларации за участие в прекия избор за председател на БСП на 12 септември. Петима от тях отговарят на изискванията за партиен стаж – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев и Корнелия Нинова. Това съобщи на пресконференция Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на пряк избор за председател на БСП.
Заради липса на нужния стаж в национални органи на БСП от вътрешнопартийния избор отпадат Галина Василева и Ирина Михайлова.
Партийните конференции на БСП са номинирали 55 кандидати за председател на партията, като с най-много предложения е Корнелия Нинова – 285, Кирил Добрев – 144, Калоян Паргов – 63, Красимир Янков – 55, Валери Жаблянов – 34 номинации. Крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за участие в прекия избор за председател на БСП изтече вчера, посочи Войнов.
Към 31 декември 2019 г. членската маса на БСП е над 80 хиляди души, информира той. Войнов посочи, че 17 август е срокът за съставяне на избирателните списъци, а до 10 септември от тях трябва да бъдат заличени всички починали. Тогава ще стане ясно и колко са членовете на БСП, които имат право на глас.
От 13 август за петимата кандидати, отговарящи на изискванията, започва предизборната кампания, която ще продължи до 10 септември, съобщи още Емил Войнов. Ще бъде организирана информационна кампания, ще бъдат изработени и три клипа, общ плакат и брошура на всички кандидати, информираха още от Централната комисия за прекия избор на председател на БСП.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама