Тръмп: Експлозията в Бейрут е „чудовищна атака“ (ВИДЕО)

155

Американските генерали смятат, че в ливанската столица Бейрут е избухнала бомба и става дума за атака.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом, предаде ТАСС, предава dnes.bg.

В отговор на въпрос дали е сигурен, че в Бейрут е била извършена атака, а не е било някакъв инцидент, американският лидер заяви:

„Предвид експлозията, изглежда така. Срещнах се с някои от нашите забележителни генерали… Те сякаш смятат, че е нападение. Било е някаква бомба, да“.

По думите на президента в Пентагона смятат, че „това не е бил никакъв производствен взрив“. „Те (генералите) знаят по-добре от мен“, добави държавният глава.

Преди това Тръмп заяви, че става въпрос за „чудовищна атака“ и САЩ предлагат на ливанските власти своята помощ.

Американските военни нямат доказателства, че експлозията в ливанската столица е нападение, както по-рано посочи президентът на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи междувременно CNN, позовавайки се на три неназовани източника в Пентагона.

В същото време източници на CNN в Министерството на отбраната на САЩ отбелязват, че „не знаят за какво говори президентът“. Един от тях посочи, че ако военните разполагат с доказателства за подобно нападение, американските власти незабавно ще решат да въведат допълнителни мерки за защита на американските въоръжени сили и имущество в региона. Същият източник посочи, че все още не са получени такива заповеди.

Мощна експлозия стана във вторник в района на пристанището на Бейрут в близост до ливанска военноморска база. По последни данни при експлозията са загинали 78 души, 4 000 са ранени.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама