Президентът Радев е готов да състави служебен кабинет (ВИДЕО)

159

„Всеки, който използва институциите, ще си носи последиците”, заяви Румен Радев

„Готов съм със служебен Кабинет. Моята професия ме е научила да съм готов. Уважавам всички други професии, включително и на българските пожарникари”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предават от Нова.

„Всеки, който използва институциите, ще си носи последиците”, заяви още Радев.

„Винаги съм призовавал за спазване на законите. Когато министър-председателят системно гази законите, как очаквате от гражданите, които искат да си върнат държавата. Преживяваме исторически дни, хората са по площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която може да се противостои и затова този процес е необратим. Отдавна призовах и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход”, заяви Румен Радев.

Радев коментира и изтеклия вчера запис, на който се чува глас като този на премиера.

„Този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания. Жалкото е, че в паническите опити да бъде спасен Борисов завлича цялата партия и съпартийци на дъното. Там има почтени хора и те трябва да носят чуждия позор”, каза Радев.

Румен Радев обяви, че е готов да състави служебен кабинет. И заяви по повод днешното решение на Конституционния съд, че то не трябва да се коментира, когато е еднозначно.

Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама