Борисов поздрави мюсюлманите за Байрама

90

И премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам.

„Честит Курбан Байрам на всички мои приятели мюсюлмани и на техните семейства! Бъдете здрави и щастливи. Свещеният празник учи на смирение, уважение и подкрепа, благодарение на които и до днес живеем мирно и в дух на толерантност“, написа тази сутрин във фейсбук министър-председателят.

По традиция на този ден мюсюлманите правят традиционния намаз, като тази година това ще стане на открито заради опасността от коронавирус. Това обяви в специално обръщение главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

„Скъпи братя  мюсюлмани, Посрещаме още един празник по необикновен начин. Тази година Курбан Байрам ще се празнува по родните места, защото коронавирусът  попречи на онези мюсюлмани, които искаха да бъдат в Мекка и на Арафат. Също така празничният намаз ще се извърши на открито за да се предпазим от заразата“, се казва в съобщението.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама