Обрат при случая с отвлеченото дете. Социалните работници се намесиха (ВИДЕО)

1683

Служители на РУ – Елин Пелин оказаха съдействие на социални работници за изпълнение на съдебно решение

По-рано днес нашата медия отрази сигнал от читател, който показваше видеоклип, публикуван в социалните мрежи, на което се вижда агресивно отвличане на дете от майка му. Тя разпространи информацията, че е отвлечено от бащата, с който са разделени от две години. Събитията претърпяха обрат и полицията допълни информацията с ответната страна.

Към 8.39 часа на 30 юли в РУ – Елин Пелин е получен сигнал за възникнал скандал на бул. „Новоселци“, последван от още две съобщения – първото за отказ на майка да предаде детето на бащата съгласно съдебно решение, а второто – от самата майка, че бившият ѝ съпруг отвлича детето им. Междувременно тя пуска и клип в социалните мрежи.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Пред униформените жената обяснила, че бившият й съпруг е отнел дъщеря им, ударил я е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Бащата на тъжителката ги последвал, но не успял да вземе внучката си.

За изясняване на казуса, родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията заедно с детето, за което веднага била уведомена майката.

Полицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, от когото е изготвен протокол, а в присъствието на служители на Дирекция „Социално подпомагане“ детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и съставени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

От РУ – Елин Пелин уточняват, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения.

По случая е образувана проверка, докладвана в Районна прокуратура – Елин Пелин.

Ето го и видеоклипът и описанието, което е разпространено в профила ѝ във фейсбук:

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама