Ситуацията с плажовете в Испания ескалира

399

Плажовете в Испания са принудени да затворят

За трета поредна седмица плажовете в Испания са принудени да затворят поради опасения от събиране на прекалено много хора, съобщават от Блиц.

Стотици хиляди туристи трябваше да чакат часове наред по опашки докато полиция и служители пристигнат, за да запечатат входовете.

Испания пламва отново, К-19 коси безмилостно в няколко региона Местните власти изнемогват под невиждания наплив на хора в юлските жеги.

Барселона от друга страна избра да ограничи капацитета си и да не затваря плажовете, за да не допусне хората да отидат до тези в съседни градове. „Стигнахме до извода, че част от капацитета, който разрешихме, трябва да бъде намален. Имаме система, която дава възможност за затягане или отпускане на контрола и смятаме, че е подходящо, за да се избегнат зарази, да се намалят тези 15%, около 8000 по-малко хора от ден „.

„Досега не сме достигнали капацитета от 38 000 (максимумът откакто завръщането на плажа беше регламентирано през юни), защото никога не ни се е налагало да затваряме всички плажове, въпреки че имахме до пет наведнъж“, заяви съветникът за извънредни ситуации в областта на климата- Елои Бадия. Той намекна, че ако нещата се влошат, може да се избере мярката за закриване на плажа, но настоя, че сега не се обмисля, споделиха испански медии.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама