Индийският премиер: Йога помага за победа над коронавируса

72

Помага ли йога за имунитета? 

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната, предаде ДПА.

Йога засилва функциите на организма и заедно с това релаксира ума. Имунитетът е пряко свързан и с душевното състояние. Лошата функция на черния дроб, храносмилането, дисбалансът между тялото и ума, крият по-висок риск от заразяване с инфекции.

Много изследвания доказват, че само 20 минути медитация всеки ден могат да увеличат ендорфините и да намалят нивата на кръвната кортизола, а по този начин помагаш на своето по-добро психическо здраве. Чрез дълбоко дишане и пранаяма изграждаме резистентност към бактериите и вирусите, които ни атакуват. Не на последно място, да не забравяме, че здравият сън е най-ественият имуностимулатор, на който можем да се доверим.

Кадър: youtube

„Йога укрепва имунната система на тялото“, каза Моди „Пранаяма, или дихателните упражнения, подсилва респираторната ни система. Тя е по-уместна в сегашните времена, тъй като именно дихателната система на тялото е най-неблагоприятно засегната от Ковид-19“, добави премиерът.

„Много пациенти с коронавирус по света извличат полза от йога. Силата на йога им помага да победят това заболяване“, изтъкна 69-годишният лидер.

Моди направи обръщение към нацията по случай Международния ден на йога (21 юни), който бе отбелязан с поредица от онлайн събития. Много малко масови йога сесии бяха организирани заради епидемията от коронавируса.

„Тази година празнуваме Деня на йогата в домовете си. Днес е и ден, в който ще укрепим връзката със семейството си“, отбеляза Моди.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама