Шарл Мишел: Постигнахме го. Европа е силна и единна (СНИМКИ/ВИДЕО)

59

„Постигнахме го. Европа е силна, Европа е единна“.

Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел след приключване на Европейския съвет и постигнатата договорка за бюджета и възстановителния план, предаде ДПА.

Снимка: Facebook/Charles MICHEL

„Това е една добра сделка. Това е една силна сделка. И най-важното това е правилната сделка за Европа“, заяви той след срещата на върха, продължила над четири дни, предаде БТА.

„Това споразумение изпраща конкретен сигнал, че Европа е сила, която е способна да действа“, добави Мишел, предаде Ройтерс.

Снимка: Facebook/Charles MICHEL

Той поясни, че споразумението касае много повече неща от парите, че то касае работници, семейства, техните работни места, тяхното здраве и тяхното благосъстояние.

„Вярвам, че това споразумение ще бъде възприето като повратен момент в пътя на Европа, но и че ще ни изстреля в бъдещето“, добави той.

Снимка: Facebook/Charles MICHEL

Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен пък заяви, че това е исторически момент за Европа и че е изтощена след преговорите, както са изтощени и всички европейски лидери, предаде ДПА.

 По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама